День вишиванки

17.05.2018 14:30

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Цього тижня в центрі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і весь заклад замайорів різнобарвними візерунками української вишивки.

В акції взяли участь не лише учнів, а й усі вчителі та персонал центру. Вихователями підготовчого та четвертого класу Бондаренко В.І. та Іллющенко І.В. був проведений виховний захід, у ході якого пройшов конкурс мод у вишиванках різних регіонів, а також вихованці закладу затанцювали справжній український вишиваний флешмоб. 

Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці КЗ "Денишівський навчально-реабілітаційний центр"  відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

—————

Назад